Visionen

Heart Service har en vision av vad kärleksrelationer kan bli:

Vi har sett att det går att hitta lösningar på problem som ligger utanför det vanliga eller normala. Varje person och relation är unik, och varje relation behöver unika lösningar. Vi vet att vissa människor älskar dem av samma kön, och vissa av motsatta. Vi vet att vissa föredrar att leva monogamt och andra med flera partners. Vi vet att för vissa är sex en stor del av syftet med en relation, och för vissa är sex ointressant. För vissa är tro en viktig del, för andra är det inte det. Vi kommer från olika ursprung, talar olika språk och har olika sätt att se på världen. I det lilla och det stora. Vi tror inte det här är ett problem, utan att vi istället kan utvecklas av varandra.
Vi tror att det som förenar en relation är att de i relationen oftast älskar och respekterar varandra, vill stötta varandra att utvecklas till att bli den bästa versionen av sig själva, förverkliga sina drömmar och njuta av livet. Sätten som finns att skapa sin relation är lika många som sandkornen på Omaha beach. (Anders har aldrig varit där – är det många sandkorn så att liknelsen funkar? Han tror det.)

Vi tror att blanda humor med allvar är en viktig del i en relation likväl som livet i övrigt.

Vi tror att det är viktigt att de i relationen både är dedikerade sig själva och relationen. Vi tror inte på att ge upp på saker som gör oss att vi älskar oss själva, men däremot att vi tillåter oss själva att förändras när vi själva vill det och vi ser att det fyller ett högre syfte.

Vi vet att en relation behöver ständigt utvärderas och förändras eftersom vi människor förändras och vi lever i en förändrande värld.

Vi vet att gräl inte behöver vara jobbiga, utan kan vara ett fint sätt att ta upp viktiga delar som hjälper relationen att växa sig ännu mer nära och kärleksfull. Vi har sett att empatisera, kärleksfullt försöka förstå och respektera varandra är grundstenen till att vi kan hålla våra hjärtan öppna och komma varandra nära.

Vi tror att en relation mår bäst av att parterna kan anta olika roller där man skiftar vem som stödjer vem och vem som utför olika sysslor, vem som är aktiv och vem som är passiv, vem som leder och vem som låter sig ledas.

Vi tror att en relation mår bäst av att parterna delar med sig av sina känslor. Vi vet att det ibland kan vara läskigt och kännas svårt och att det är en sak som växer ju tryggare vi känner oss med varandra.

Vi tror inte att all par mår bäst av att ha en kärleksrelation med varandra, men vi hjälper gärna till att få den hålla så länge som möjligt genom att undanröja de vanligaste anledningar till uppbrott.
Vi ser att ett omformande av relationen inte behöver innebära att man skiljs som ovänner, utan att man kan fira och sörja det man har upplevt tillsammans, fortsätta vara vänner och bidra till varandra på andra sätt.

Vi tror att det finns många fler saker med relationer än vad både vi, forskare och smart asses kan inbilla sig, och att det är lite tjusningen med det hela.

Vi vet att ingen relation är perfekt, att det nog vore tråkigt, och om vi lär oss ha kul medan vi utvecklar den så blir den på ett sätt ändå perfekt och hela den här meningen går att stryka.
Note to self: Tänk innan du skriver.